12 Enigmatic Objects That Nearly Broke the Internet’s Curiosity

It becomes evident from studying history that things change rapidly over time. Something that was common a few months or even years ago will likely become unknown very quickly.

Historians are not the only ones who are aware of this; we frequently encounter evidence of it in daily life. We see things in our environment that our parents or grandparents may have known a lot about, but we have no idea what they are.

Here’s what we have in store for you. These twelve images depicted mysterious objects that nearly caused a stir on the Internet. Thankfully, someone was able to come clean about who they really were.

1. ’’My mom found this in my dad’s drawer. Is it what I am afraid of?’’

Answer: The classic Sunbeam Mixmaster had a juicer attachment, a bowl that attached to the top of the mixer. This is the spout the juice would pour out of. The wire part held a little strainer to filter out pulp.

2. ’’What’s this insanely heavy glass with bubbles inside? The inscription says 1978.’’

Answer: Looks like a paperweight used to keep stacks of papers from blowing off of the desk if there is a breeze. They are mostly used as decorations now.

3. ’’What’s this weird glass ball, suspended by screws, in a metal frame, bronze or gold color in appearance?’’

Answer: It is a Campbell-Stokes sunshine recorder. You place a strip of card into one set of grooves in the piece that curves behind the sphere, point the opposite side of the sphere towards the equator, and the sphere will focus the sunlight to burn a track on the card. The card has hours marked, and more the card is burnt, the brighter the sunlight was.

4. ’’What’s this thick round wooden stick with a cylindrical structure on one end?’’

Answer: Possibly used with a Singing Bell. You rub the stick lightly around the edge and the bell starts vibrating. You might have seen the same effect with glasses.

5. ’’What’s this three-legged stool with a very narrow back, does it serve a specific purpose?’’

Answer: It’s a milking stool, 3-legged birthing style spinning chair. So basically, no special use.

6. ’’I found this at nan’s house, it’s a glass vase with metal grill inside.’’

Answer: It’s for arranging cut flowers (a rose bowl).

7. ’’This thing is made of leather, and about 15″ in length. Any ideas?’’

Answer: It looks like a decorative tassel from a purse.

8. ’’I found this stainless-steel object when cleaning out a lab space. Has an “H” in a diamond stamp.’’

Answer: It’s a glass tube cutter! I used it many times in chemistry lab.

9. ’’I found this in an old cabinet, made entirely of glass with narrowing holes all the way through.’’

Answer: It’s a flower frog, used to hold a flower arrangement in a vase. Made obsolete by foam and gels.

10. ’’Does anyone know what the purpose of the little hole on the back of this empty gold ring is?’’

Answer: The reason it has a hole is to prevent air pressure changes from damaging the ring.

11. ’’What is this glass object? It’s fairly heavy, has no markings, and a very narrow hole on top.’’

Answer: It’s an oil candle.

12. ’’This ring was buried in my garden. After cleaning it, I saw that it doesn’t look like an ordinary ring. Any ideas?’’

Answer: This is heartbreaking. The ring is worn as a mourning ring. It’s a Georgian/early Victorian ring whose initials belong to the lost loved one. They were typically made from gold (18k+) and enameled in black. It looks like yours was made around the 1820s-40s.

Like this post? Please share to your friends: